معجنااااااااااااات وخبز
الثلاثاء نوفمبر 18, 2008 2:20 am
معجنات مختلفة الاشكال بالصور
كغ طحين
3 ملاعق كبيره سكر
3 ملاعق ك حليب بودرة
1معلقه ملح
معلقة ص بيكنغ باودر
بيضه
معلقه و نصف خميره فورية
كوب حليب + نصف كوب لبن + نصف كوب زيت على النار حتى يصبح فاتر
حشوات حسب الرغبه
انا حشيت زيت و زعتر
جبنه بيضاء مع بقدونس و شوية جبنه صفراء
نضع في العجانه كوب طحين و الحليب الملح السكر الخميره بيكنغ باودر
و خليط الحليب و اللبن و الزيت و البيضه
و نتركه يخلط 10 دقائق باستعمال القطعه الخاصه بالكيك ثم بعد العشر دقائق نضع القطعه الخاصه بالعجانه
و نضع باقي الطحين و نتركها تعجن 8 الى 10 دقائق وممكن تكون بدها زيادة طحين
ثم ندهن الوعاء زيت و نترك العجينه تتخمر حتى يتضاعف حجمها
تقطع قطع صغيره و تشكل
ممكن استخدام القطاعه الخاصه بعمل الشبك و نعمل بهذه الطريقه
او نعمل شكل ثعبان
نفرد العجينه و نضع مثلا زيت و زعتر
او على شكل قارب
او ممكن على شكل كرات
او رولات و تقص بالمقص من فوق
بعد الانتهاء من المعجنات تخمر مره اخرى ربع ساعه
ثم تدهن صفار بيض مخلوط مع معلقتين حليب
و ترش سمسم او حبة البركه او بزر عباد الشمس
و ندخلها على فرن على اعلى درجة حراره 10 دقائق و بعد خروجها تغطى
و تقدم
النهارده جبتلكم طريقه عمل خبز الثوم و الجبنه
الطريقه سهله جدا
سيحي زبده على النار ثم ضعى عليها ثوم مدقوق او مبشور او مقطع حسب الرغبه
أنتظرى حتى يصبح يتحول لون الثوم الى اللون الذهبى
ثم اضيفى عليه ملعقتين جبن سائل + ملعقه مايونيز
قلبيها على النار قليلا ثم ارفعيها وضعى البقدونس
تكونى محضره خبز مقطعه بالطول
ثم ادهنيه بالخلطه
ادخليه الفرن حتى يحمر من اعلى فقط
ثم قطعيه قطع صغيره او اتركيه هكذا حسب الرغبه
و بالهنا و الشفا
**********************************
**********************
************
كغ طحين
3 ملاعق كبيره سكر
3 ملاعق ك حليب بودرة
1معلقه ملح
معلقة ص بيكنغ باودر
بيضه
معلقه و نصف خميره فورية
كوب حليب + نصف كوب لبن + نصف كوب زيت على النار حتى يصبح فاتر
حشوات حسب الرغبه
انا حشيت زيت و زعتر
جبنه بيضاء مع بقدونس و شوية جبنه صفراء
نضع في العجانه كوب طحين و الحليب الملح السكر الخميره بيكنغ باودر
و خليط الحليب و اللبن و الزيت و البيضه
و نتركه يخلط 10 دقائق باستعمال القطعه الخاصه بالكيك ثم بعد العشر دقائق نضع القطعه الخاصه بالعجانه
و نضع باقي الطحين و نتركها تعجن 8 الى 10 دقائق وممكن تكون بدها زيادة طحين
ثم ندهن الوعاء زيت و نترك العجينه تتخمر حتى يتضاعف حجمها
تقطع قطع صغيره و تشكل
ممكن استخدام القطاعه الخاصه بعمل الشبك و نعمل بهذه الطريقه
او نعمل شكل ثعبان
نفرد العجينه و نضع مثلا زيت و زعتر
او على شكل قارب
او ممكن على شكل كرات
او رولات و تقص بالمقص من فوق
بعد الانتهاء من المعجنات تخمر مره اخرى ربع ساعه
ثم تدهن صفار بيض مخلوط مع معلقتين حليب
و ترش سمسم او حبة البركه او بزر عباد الشمس
و ندخلها على فرن على اعلى درجة حراره 10 دقائق و بعد خروجها تغطى
و تقدم
النهارده جبتلكم طريقه عمل خبز الثوم و الجبنه
الطريقه سهله جدا
سيحي زبده على النار ثم ضعى عليها ثوم مدقوق او مبشور او مقطع حسب الرغبه
أنتظرى حتى يصبح يتحول لون الثوم الى اللون الذهبى
ثم اضيفى عليه ملعقتين جبن سائل + ملعقه مايونيز
قلبيها على النار قليلا ثم ارفعيها وضعى البقدونس
تكونى محضره خبز مقطعه بالطول
ثم ادهنيه بالخلطه
ادخليه الفرن حتى يحمر من اعلى فقط
ثم قطعيه قطع صغيره او اتركيه هكذا حسب الرغبه
و بالهنا و الشفا
**********************************
**********************
************
رد: معجنااااااااااااات وخبز
الأربعاء نوفمبر 19, 2008 8:49 am
ييسلموووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووو
شكرا شكرا شكرا بجد يا سهر على الموضوع الجميل ده
ربنا يوفقك دايما كده يا سهر
بس كان فى تعلق مفيش ام احمد بدلا ام خالد دى
ششششششششششششششششششكراااااااااااااااااا بجد على لاموضوع يا سهر
العاشق
شكرا شكرا شكرا بجد يا سهر على الموضوع الجميل ده
ربنا يوفقك دايما كده يا سهر
بس كان فى تعلق مفيش ام احمد بدلا ام خالد دى
ششششششششششششششششششكراااااااااااااااااا بجد على لاموضوع يا سهر
العاشق
- monaسوبر
- اوسمه :
عدد الرسائل : 839
تاريخ الميلاد : 23/09/1990
العمر : 33
العمل/الترفيه : طالبة فى كلية حقوق
المزاج : الحمد الله
تقييم : 3
تاريخ التسجيل : 03/12/2008
رد: معجنااااااااااااات وخبز
الإثنين مارس 16, 2009 10:31 am
تسلم ايدىك
موضوع رائع
موضوع رائع
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى