عزومه على الغدااااااااااااااااا من صنع ايديا وحياه عنياااااااااااااااااااااا
+3
اسراء
ساره
سهرالليالي
7 مشترك
عزومه على الغدااااااااااااااااا من صنع ايديا وحياه عنياااااااااااااااااااااا
الخميس سبتمبر 24, 2009 8:39 am
[size=29]
موضوع النهارده هيكون عن عزومه غداء
العزومه دى مش من ع النت
دى لازم تكون بتعرف تعملها فعلا فى بيتك
هتكتب لنا سواء واحد او واحده القائمه بتاعه الطعام اللى هتعزمنا عليها
وبما اننا فى الست ايام البيض وانا ده تانى يوم ليا فى الصيام هاعزمكم على فطار
كل سنه وكل ايامنا اعياد
اللهم اجعلنا من عتقاء رمضان اللهم اكتبنا عندك من اهل الجنه
اللهم امين
وطريقه عملها والتقديم زى كده
القائمه
صنف الاكل الحلو المشروبات
وانا هبدأ
هاعزمكم على الغداااااااااااااااااااااااااااا
القايمه طبق كفته فى الفرن طبق فراخ مشويه فى الفرن
الحلو شكلمه بجوزالهند وجيللى بالكريز
مشروب ساخن
شاى نعناع ينسون حسب الطلب
مشروب مثلج
بما اننا خارجين من رمضان عندى قمرالدين تمرهندى وخروب
الطريقه
الصراحه لما بيكون عندى ضيوف بيدخلوا المطبخ وبيساعدونى
المهم
الكفته
لحمه وبصله وكسبره خضراء فى الكبه وملح وفلفل وورق لورا بهارات وفى صينيه مدهونه بحته زبده نونو وتتعمل اصابع كبيره شويه لانها بتكش
الفراخ
باقطع الفراخ كل فرخه اربع اجزاء وتتبل بعصير البصل والفلفل والملح وورق اللورى وفى صينيه نقطع البصل حلقات والطماطم وقليل من اوراق الكسبره الخضراء وورقه نعناع ونرص قطع الفراخ
الشكلمه
علبه لبن مكثف
كوبين جوز هند مبشور خشن
تعجن وفى الصينيه مدهونه بالزبده نعملها كرات نونو ونرصها فى الصينيه وكل كوره نونو عليها بندقه او لوزه او اى نوع مكسرات تفضلوه
باشغل الفرن وبابدأ بصينيه الفراخ لحد ماتكتسب اللون الذهبى
وبعدها الكفته بتاخد دقايق بس عشان تكون طريه
اخر حاجه البشمله وبتكون اخدت اللون الذهبى الخفيف جدا وبتاخد نار هاديه ثوانى ونطفى الفرن
لما بتبرد تقدم مع الشاى الساخن ويكون السكر بره بحبه كده وقرنفل او نعناع اللى يحب يضيف لنفسه
الجيللى كوبين ماء على كل علبه وفى كاسات نحط الكريز او حلقات الموز ونصبه بعد مايبرد وفى الفريزر يجمد بس مش يتلج ويخرج ويقدم بعد الاكل
باجهز السفره
بحب المفرش يكون فاتح روز
الفراخ المشويه فى قارب مزين بالبقدونس وشرائح الطماطم والليمون
الكفته فى قارب ومزين بالبقدونس والشيبسى سلطه طماطم وبقدونس وشطه خضراء وخيار وجزر مبشور باعمل كميه سلطه كبيره لانى بحبها جدا ولانها مهمه فى بدايه الاكل لان المعده بتهضم اول صنف بيدخلها
طحينه فى الخلاط نحط فصوص الثوم والكسبره والبقدونس والشطه الخضرا والحمرا والخل والليمون ونضرب وبعدين نزود قليل من الماء ونصف ملعقه ملح نونو وزيت ونضرب وفى طبق وتزين بالبقدونس المفرى
ممكن زيتون مخلل وشطه
عيش
وبالهنا والشفا
ياللا ياشباب ياللا يابنات اعزمونا ع الغداااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااوورونا الشطاره
[/size]
موضوع النهارده هيكون عن عزومه غداء
العزومه دى مش من ع النت
دى لازم تكون بتعرف تعملها فعلا فى بيتك
هتكتب لنا سواء واحد او واحده القائمه بتاعه الطعام اللى هتعزمنا عليها
وبما اننا فى الست ايام البيض وانا ده تانى يوم ليا فى الصيام هاعزمكم على فطار
كل سنه وكل ايامنا اعياد
اللهم اجعلنا من عتقاء رمضان اللهم اكتبنا عندك من اهل الجنه
اللهم امين
وطريقه عملها والتقديم زى كده
القائمه
صنف الاكل الحلو المشروبات
وانا هبدأ
هاعزمكم على الغداااااااااااااااااااااااااااا
القايمه طبق كفته فى الفرن طبق فراخ مشويه فى الفرن
الحلو شكلمه بجوزالهند وجيللى بالكريز
مشروب ساخن
شاى نعناع ينسون حسب الطلب
مشروب مثلج
بما اننا خارجين من رمضان عندى قمرالدين تمرهندى وخروب
الطريقه
الصراحه لما بيكون عندى ضيوف بيدخلوا المطبخ وبيساعدونى
المهم
الكفته
لحمه وبصله وكسبره خضراء فى الكبه وملح وفلفل وورق لورا بهارات وفى صينيه مدهونه بحته زبده نونو وتتعمل اصابع كبيره شويه لانها بتكش
الفراخ
باقطع الفراخ كل فرخه اربع اجزاء وتتبل بعصير البصل والفلفل والملح وورق اللورى وفى صينيه نقطع البصل حلقات والطماطم وقليل من اوراق الكسبره الخضراء وورقه نعناع ونرص قطع الفراخ
الشكلمه
علبه لبن مكثف
كوبين جوز هند مبشور خشن
تعجن وفى الصينيه مدهونه بالزبده نعملها كرات نونو ونرصها فى الصينيه وكل كوره نونو عليها بندقه او لوزه او اى نوع مكسرات تفضلوه
باشغل الفرن وبابدأ بصينيه الفراخ لحد ماتكتسب اللون الذهبى
وبعدها الكفته بتاخد دقايق بس عشان تكون طريه
اخر حاجه البشمله وبتكون اخدت اللون الذهبى الخفيف جدا وبتاخد نار هاديه ثوانى ونطفى الفرن
لما بتبرد تقدم مع الشاى الساخن ويكون السكر بره بحبه كده وقرنفل او نعناع اللى يحب يضيف لنفسه
الجيللى كوبين ماء على كل علبه وفى كاسات نحط الكريز او حلقات الموز ونصبه بعد مايبرد وفى الفريزر يجمد بس مش يتلج ويخرج ويقدم بعد الاكل
باجهز السفره
بحب المفرش يكون فاتح روز
الفراخ المشويه فى قارب مزين بالبقدونس وشرائح الطماطم والليمون
الكفته فى قارب ومزين بالبقدونس والشيبسى سلطه طماطم وبقدونس وشطه خضراء وخيار وجزر مبشور باعمل كميه سلطه كبيره لانى بحبها جدا ولانها مهمه فى بدايه الاكل لان المعده بتهضم اول صنف بيدخلها
طحينه فى الخلاط نحط فصوص الثوم والكسبره والبقدونس والشطه الخضرا والحمرا والخل والليمون ونضرب وبعدين نزود قليل من الماء ونصف ملعقه ملح نونو وزيت ونضرب وفى طبق وتزين بالبقدونس المفرى
ممكن زيتون مخلل وشطه
عيش
وبالهنا والشفا
ياللا ياشباب ياللا يابنات اعزمونا ع الغداااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااوورونا الشطاره
[/size]
- سارهسوبر
- اوسمه :
عدد الرسائل : 1109
تاريخ الميلاد : 26/10/1987
العمر : 36
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : 100
تقييم : 102
تاريخ التسجيل : 24/10/2008
رد: عزومه على الغدااااااااااااااااا من صنع ايديا وحياه عنياااااااااااااااااااااا
الخميس سبتمبر 24, 2009 9:17 am
[size=2
هاقدم لكم اصناف محشيات انا بحبها وبحب اعملها وكمان عشان سحرى بيحب المحشى
القائمه محشى
كوسه بدنجان شطه كبيره فلفل كوبى طماطم ورق عنب ورق كرنب بطاطس
الحلو جلاش بالمكسرات
عصير مشمش مثلج
شاى اخضر
يارب يعجبكم
المحشى
خلطه المحشى رز لحمه مفرومه متبله بصله مفرومه بقدونس مفرى فصين ثوم شطه حمرا كمون وفلفل وبهارات كسبره وبقدونس وشبت مفريين ملح ونخلط المكونات مع الارز وبنبتدى بالكوسه ونرص صينيه وبعدها الشطه الكبيره والفلفل الكوبى ونعمل صينيه ووورق العنب وورق الكرنب بنعمل حلل صغيره من كل نوع
البدنجان بعد مانجهزه ونغسله بنحمره بسيط ونحشيه ونعمل صينيه
البطماطم نفس الشىء ونفس الخلطه
البطاطس بتكون لحمه معصجه بس منغير رز
ونزود كل صينيه بعصير الطماطم والزبده وتدخل الفرن نبدأ برده بالكوسه وبعدين البدنجان وبعدها الشطه والفلفل واخرحاجه البطاطس
وكله سخن بنرص القوارب اول دايره كوسه وجواها دايره ورق عنب وجواها دايره فلفل
وجواها دايره بدنجان وجواها دايره ورق كرنب
وجواها دايره طماطم
وجواها دايره البطاطس بتكون قلب القارب
بيكون المنظر تحفه العين بتاكل قبل الفم
ومش محتاجه معاها سلطه او مخلل فيها كل المكونات الخضار واللحمه والبهارات
بالهنا والشفا
الجلاش
بنحضر صينيه ونرص الجلاش وندهن زبده ونرص جلاش وفى النص مكسرات مجروشه كميه كبيره ونرص تانى جلاش وندهن زبده ونقطع بالقطاعه قطع صغيره وهى جوه الصينيه
وتدخل الفرن ولونها يتحول للذهبى الفاتح جدا وتطلع تسقى بالعسل النحل المخفف بالماورد وترش بالمكسرات وتقدم
المشروب المثلج من الديب فريزر مشمش ونضربه فى الخلاط بالسكر ويقدم
المشروب الساخن الشاى الاخضر ويقدم بعد الاكل
وبالهنا والشفا
9][/size]
هاقدم لكم اصناف محشيات انا بحبها وبحب اعملها وكمان عشان سحرى بيحب المحشى
القائمه محشى
كوسه بدنجان شطه كبيره فلفل كوبى طماطم ورق عنب ورق كرنب بطاطس
الحلو جلاش بالمكسرات
عصير مشمش مثلج
شاى اخضر
يارب يعجبكم
المحشى
خلطه المحشى رز لحمه مفرومه متبله بصله مفرومه بقدونس مفرى فصين ثوم شطه حمرا كمون وفلفل وبهارات كسبره وبقدونس وشبت مفريين ملح ونخلط المكونات مع الارز وبنبتدى بالكوسه ونرص صينيه وبعدها الشطه الكبيره والفلفل الكوبى ونعمل صينيه ووورق العنب وورق الكرنب بنعمل حلل صغيره من كل نوع
البدنجان بعد مانجهزه ونغسله بنحمره بسيط ونحشيه ونعمل صينيه
البطماطم نفس الشىء ونفس الخلطه
البطاطس بتكون لحمه معصجه بس منغير رز
ونزود كل صينيه بعصير الطماطم والزبده وتدخل الفرن نبدأ برده بالكوسه وبعدين البدنجان وبعدها الشطه والفلفل واخرحاجه البطاطس
وكله سخن بنرص القوارب اول دايره كوسه وجواها دايره ورق عنب وجواها دايره فلفل
وجواها دايره بدنجان وجواها دايره ورق كرنب
وجواها دايره طماطم
وجواها دايره البطاطس بتكون قلب القارب
بيكون المنظر تحفه العين بتاكل قبل الفم
ومش محتاجه معاها سلطه او مخلل فيها كل المكونات الخضار واللحمه والبهارات
بالهنا والشفا
الجلاش
بنحضر صينيه ونرص الجلاش وندهن زبده ونرص جلاش وفى النص مكسرات مجروشه كميه كبيره ونرص تانى جلاش وندهن زبده ونقطع بالقطاعه قطع صغيره وهى جوه الصينيه
وتدخل الفرن ولونها يتحول للذهبى الفاتح جدا وتطلع تسقى بالعسل النحل المخفف بالماورد وترش بالمكسرات وتقدم
المشروب المثلج من الديب فريزر مشمش ونضربه فى الخلاط بالسكر ويقدم
المشروب الساخن الشاى الاخضر ويقدم بعد الاكل
وبالهنا والشفا
9][/size]
- اسراءمشرف
- اوسمه :
عدد الرسائل : 868
تاريخ الميلاد : 10/02/1989
العمر : 35
العمل/الترفيه : طالبه جامعيه
المزاج : روعه
تقييم : 73
تاريخ التسجيل : 29/11/2008
رد: عزومه على الغدااااااااااااااااا من صنع ايديا وحياه عنياااااااااااااااااااااا
الخميس سبتمبر 24, 2009 9:25 am
[size=29][/size]
هاقدم لكم النهارده برام الرز المدسوس فى الفرن والحلو كريم كراميل والمشروب عصير مانجو
المقادير لحم ورز ولبن بهارات
برام نملا نصفه رز ونغسل الرز
وندهن البرام بالزبده ونضع قليل من الارز فى البرام وفلفل اسود وملح وقطع اللحم المغسوله نرصها وفلفل وملح ونحط باقى الرز وكيلو اللبن وقد عبار الرز ميه ويدخل الفرن
الكريم كراميل
كيلو لبن 7بيضات فانيليا
بنضرب البيض والفانيليا و بنكون مجهزين اللبن ومحليينه بالسكر ونضيف الكل ويصفى بمصفاه استعداد للتسويه
بنحضر الاناء اللى هنعمل فيه الكريم كراميل ونحرق فيه 5ملاعق سكر
وبعدين يبرد ثوانى ونضيف له المكونات اللى عملناها فوق لبن وبيض المصفى
بنحط ميه فى صينيه وتدخل الفرن ونحط الاناء اللى فيه خلطه الكريم كراميل فى الحمام المائى حتى ينضج وبنعرف انه نضج من حرف السكين لما بنحطه جواه ويطلع نظيف يدخل التلاجه
يقلب على صينيه ويقدم
بنجهز المائده
البرام مقلوب على صينيه مستديره واطباق وملاعق
مخلل ليمون معصفر
وطماطم وخيار مقطعين طرنشات
نقدم الكريم كراميل ويجمل حول الطبق بالكراميل
شاى ساخن وكعك وبسكويت وغريبه وبتى فور
وبالهنا والشفا
كل سنه وانتم طيبين وحشتونى والله اوووووووووووووووى
هاقدم لكم النهارده برام الرز المدسوس فى الفرن والحلو كريم كراميل والمشروب عصير مانجو
المقادير لحم ورز ولبن بهارات
برام نملا نصفه رز ونغسل الرز
وندهن البرام بالزبده ونضع قليل من الارز فى البرام وفلفل اسود وملح وقطع اللحم المغسوله نرصها وفلفل وملح ونحط باقى الرز وكيلو اللبن وقد عبار الرز ميه ويدخل الفرن
الكريم كراميل
كيلو لبن 7بيضات فانيليا
بنضرب البيض والفانيليا و بنكون مجهزين اللبن ومحليينه بالسكر ونضيف الكل ويصفى بمصفاه استعداد للتسويه
بنحضر الاناء اللى هنعمل فيه الكريم كراميل ونحرق فيه 5ملاعق سكر
وبعدين يبرد ثوانى ونضيف له المكونات اللى عملناها فوق لبن وبيض المصفى
بنحط ميه فى صينيه وتدخل الفرن ونحط الاناء اللى فيه خلطه الكريم كراميل فى الحمام المائى حتى ينضج وبنعرف انه نضج من حرف السكين لما بنحطه جواه ويطلع نظيف يدخل التلاجه
يقلب على صينيه ويقدم
بنجهز المائده
البرام مقلوب على صينيه مستديره واطباق وملاعق
مخلل ليمون معصفر
وطماطم وخيار مقطعين طرنشات
نقدم الكريم كراميل ويجمل حول الطبق بالكراميل
شاى ساخن وكعك وبسكويت وغريبه وبتى فور
وبالهنا والشفا
كل سنه وانتم طيبين وحشتونى والله اوووووووووووووووى
- عاشق السهرسوبر
- اوسمه :
عدد الرسائل : 778
تاريخ الميلاد : 10/03/1985
العمر : 39
الموقع : www.sahr2009.yoo7.com
العمل/الترفيه : صيدلى
المزاج : عال العال
تقييم : 23
تاريخ التسجيل : 01/12/2008
رد: عزومه على الغدااااااااااااااااا من صنع ايديا وحياه عنياااااااااااااااااااااا
الجمعة سبتمبر 25, 2009 11:23 pm
[size=29]
موضوع جميل ياسهوره
هو الاكل اللى ع النت ده اكل
انتم عارفين طبيخى
هاقدم لكم اجمل غدااااااااااااااا
جمبري ورز بالكارى وسلطه خضروات طماطم وجرجير وخيار وخص وبصل وطرشى مشكل كل الانواع
الحلو
ايس كريم مانجه بالقشده
المشروب بيريل مثلج
فواكه مشكله سلطه فوااااااااااااااااااااكه
عندى كل الافلام والمسرحيات وما الى ذلك
الجمبرى فى الحله ع النار ومعاه البصل والطماطم وفصوص الثوم والتتبيله ويتغطى وع النارلما يستوى
اه والليمون
الارز يغسل ونفس مقداره ميه وزيت وملح وكارى ولما يغلى نوطى النار
نغرف الجمبرى فى طبق كبير تترص وتجمل اشمعنى البنات يعنى والارز يغرف ويجمل باوراق البقدونس اطباق كبيره وبالنسبه للسلطه الخضار حلقات كلها طماطم بصل خيار شطه مولعه
جرجير وخص وفجل والحاجات دى تغسل وتصفى وفى طبق كبير
الحلو هاجيبه من مؤمن تحت
البريل من التلاجه فاتح الكنزى بايديه وحياه عنيه
وطبق كبير سلطه فواكه مشكله
باعرف اعمل حاجات كتير كل يوم هاكتب لكم صنف
كل سنه وانتم طيبين
[/size]
موضوع جميل ياسهوره
هو الاكل اللى ع النت ده اكل
انتم عارفين طبيخى
هاقدم لكم اجمل غدااااااااااااااا
جمبري ورز بالكارى وسلطه خضروات طماطم وجرجير وخيار وخص وبصل وطرشى مشكل كل الانواع
الحلو
ايس كريم مانجه بالقشده
المشروب بيريل مثلج
فواكه مشكله سلطه فوااااااااااااااااااااكه
عندى كل الافلام والمسرحيات وما الى ذلك
الجمبرى فى الحله ع النار ومعاه البصل والطماطم وفصوص الثوم والتتبيله ويتغطى وع النارلما يستوى
اه والليمون
الارز يغسل ونفس مقداره ميه وزيت وملح وكارى ولما يغلى نوطى النار
نغرف الجمبرى فى طبق كبير تترص وتجمل اشمعنى البنات يعنى والارز يغرف ويجمل باوراق البقدونس اطباق كبيره وبالنسبه للسلطه الخضار حلقات كلها طماطم بصل خيار شطه مولعه
جرجير وخص وفجل والحاجات دى تغسل وتصفى وفى طبق كبير
الحلو هاجيبه من مؤمن تحت
البريل من التلاجه فاتح الكنزى بايديه وحياه عنيه
وطبق كبير سلطه فواكه مشكله
باعرف اعمل حاجات كتير كل يوم هاكتب لكم صنف
كل سنه وانتم طيبين
[/size]
- هانيامشرف
عدد الرسائل : 602
تاريخ الميلاد : 11/11/1987
العمر : 36
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : حلوووووووووووووووووو
تقييم : 59
تاريخ التسجيل : 29/11/2008
رد: عزومه على الغدااااااااااااااااا من صنع ايديا وحياه عنياااااااااااااااااااااا
السبت سبتمبر 26, 2009 1:16 pm
[size=29]فكره جميله اوووووووى ياسهوره وكمان الشباب اشترك
بجد فكره جميله كل سنه وانتم طيبين
هاحضر اكله حلوه وانشرها
ساره اسراء هيثم مجهود جبار فى المطبخ واجمل مافى الموضوع انه من اللى بنعرفه وبنعمله فعلا مش من النت هيبقى مرجع حلو لناس اصحابنا مش بتعرف تطبخ[/size]
بجد فكره جميله كل سنه وانتم طيبين
هاحضر اكله حلوه وانشرها
ساره اسراء هيثم مجهود جبار فى المطبخ واجمل مافى الموضوع انه من اللى بنعرفه وبنعمله فعلا مش من النت هيبقى مرجع حلو لناس اصحابنا مش بتعرف تطبخ[/size]
- emyسوبر
- اوسمه :
عدد الرسائل : 880
تاريخ الميلاد : 21/10/1986
العمر : 37
العمل/الترفيه : \'طالبه جامعيه
المزاج : روشه
تقييم : 34
تاريخ التسجيل : 25/11/2008
رد: عزومه على الغدااااااااااااااااا من صنع ايديا وحياه عنياااااااااااااااااااااا
الإثنين سبتمبر 28, 2009 9:18 am
[size=29]
جميله الحكايه دى حبيتها اوووووووى فكره جميله ياسهوره
هاقدم لكم نوع واحد يتعمل منه حلو وحادق
الكسكسى ممكن نعمله بالسكر والمكسرات وممكن نحضره نتناوله مع اللحم والشوربه او المسبكات لحوم فى الفرن والالتقليه والدمعه وكده
الطريقه
2كيلو
دقيق منخول 4كوب ماء دافى مذوب فييييييه قطعه خميره بيره فى حجم عين الجمل
بنااخد الماء الدافى بالخميره ونرطب الدقيق مع التقليب ونرطب ونقلب باليد نغطى كيه الدقيق بالترطيب برش خفيف من الماء بالخميره ونفرك باليد الدقيق حتى يصبح مبلل بسيط
فيه طريقتين يانضرب فى مصحنه الخلاط كيه بكميه لاخرها
اما
نحطه فى غربال سلك وننزله منه بالتقليب
سواء بالمصحنه او الغربال
بنحطه فى قطعه قماش اوشاش ابيض خفيفه فى مصفاه ونحط المصفاه على حله ماء على النار مملؤه اقل من نصفها ماء زى حمام ماء كده
وتغطى المصفاه عشان البخار مش يتسرب
وبعد ربع ساعه بناخد الشاشه ونفردها فى صينيه ونشربها باللبن بسيط جدا مع التقليب
ونرجعها تانى بعد وضع ماء تانى اقل من نصف الحله للغليان وتغطى لعدم تسرب البخار
وبعد ربع ساعه بنكون محضرين زبده اوسمن بلدى ونقلب فيه كل اللى فى الشاشه
نقسمه نصفين
بديل الارز والمكرونه يقدم مع
ناكله مع اللحم والشوربه
الحلو
ونصف يغرف فى الاطباق ويرش عل وجهه المكسرات والسكر البودره والزبيب وجوز الهند
طبق جميل جداااااااااااااااااااا
ولذيذ سواء مع اللحم او حلو بالمكسرات وبالهنا والشفا
وجبه متكامله[/size]
جميله الحكايه دى حبيتها اوووووووى فكره جميله ياسهوره
هاقدم لكم نوع واحد يتعمل منه حلو وحادق
الكسكسى ممكن نعمله بالسكر والمكسرات وممكن نحضره نتناوله مع اللحم والشوربه او المسبكات لحوم فى الفرن والالتقليه والدمعه وكده
الطريقه
2كيلو
دقيق منخول 4كوب ماء دافى مذوب فييييييه قطعه خميره بيره فى حجم عين الجمل
بنااخد الماء الدافى بالخميره ونرطب الدقيق مع التقليب ونرطب ونقلب باليد نغطى كيه الدقيق بالترطيب برش خفيف من الماء بالخميره ونفرك باليد الدقيق حتى يصبح مبلل بسيط
فيه طريقتين يانضرب فى مصحنه الخلاط كيه بكميه لاخرها
اما
نحطه فى غربال سلك وننزله منه بالتقليب
سواء بالمصحنه او الغربال
بنحطه فى قطعه قماش اوشاش ابيض خفيفه فى مصفاه ونحط المصفاه على حله ماء على النار مملؤه اقل من نصفها ماء زى حمام ماء كده
وتغطى المصفاه عشان البخار مش يتسرب
وبعد ربع ساعه بناخد الشاشه ونفردها فى صينيه ونشربها باللبن بسيط جدا مع التقليب
ونرجعها تانى بعد وضع ماء تانى اقل من نصف الحله للغليان وتغطى لعدم تسرب البخار
وبعد ربع ساعه بنكون محضرين زبده اوسمن بلدى ونقلب فيه كل اللى فى الشاشه
نقسمه نصفين
بديل الارز والمكرونه يقدم مع
ناكله مع اللحم والشوربه
الحلو
ونصف يغرف فى الاطباق ويرش عل وجهه المكسرات والسكر البودره والزبيب وجوز الهند
طبق جميل جداااااااااااااااااااا
ولذيذ سواء مع اللحم او حلو بالمكسرات وبالهنا والشفا
وجبه متكامله[/size]
- هانيامشرف
عدد الرسائل : 602
تاريخ الميلاد : 11/11/1987
العمر : 36
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : حلوووووووووووووووووو
تقييم : 59
تاريخ التسجيل : 29/11/2008
رد: عزومه على الغدااااااااااااااااا من صنع ايديا وحياه عنياااااااااااااااااااااا
الإثنين سبتمبر 28, 2009 9:22 am
[size=29]
عزومه ع الغداااااااااااااااااااااااا
موضوع جميل ولذيذ ويفتح النفس
هاقدم لكم وجبه سهله الصنع وخفيفه
مكرونه اسباجتى بكور اللحم لحم مسلوق سلطه زيتون مخلل
الحلو كسترفانيليا
مشروب مثلج عصير ليمون بقشره فى الخلاط عشان البرد والامراض
نسكافيه رووووووووووووووعه
فاكهه بلح احمر واصفر واسمر
الطريقه
نسلق الكرونه الاسباجتى غلوه واحده وتغسل بالماء البارد
بنحضر ثوم مفرى ونحمره فى ملعقتين كبار زبده ونضيف عصير الطماطم المحضر سابقا وملح وفلفل وشطه حمراء ونتركه يتسبك اثناء ذلك بنكون محضرين لحم وبصله وفص ثوم وكسبه وبقدونس بسيط وبنفرمه فى الكبه ونحمره فى الزيت المغلى وبنضيفه للطماطم بعد ما تتسبك يغلى غلوه واحده ونضيف المكرونه الاسباجتى ونهدى النار
وتقدم فى قارب كبير ومعاها اطباق وملعقه كبيره كل واحد ياخد حسب احتياجه
السلطه طماطم وبصل وكسبره وبقدونس وجزر وفلفل اخضر وخص او اى من الكونات موجود يستعمل ويضاف لها الخل والملح والليمون
وبتكون السفره جاهزه .......بووووووووووووونا بيييييييييييييييييتىىىىىىىىىىىىىى
الكاستر بندوب الكاستر فى اللبن والسكر وع النار يغلى ويصب فى فى بولات ويدخل الثلاجه ممكن نزينه بالفاكهه المسكره والكريم شانتيه
عصير الليمون بيغسل ويقطع وفى الخلا مع كميه ماء وسكر يضرب ويصفى ويشرب فى الحال لانه لو ترك بيمرر يعالج البرد وامراض المعده
نسكافيه بنحط ملعقه نسكافيه فى المج وملعقه سكر او حسب الطلب ونقطه ماء ساخنه ونضرب بالملعقه او مضرب نسكافيه لغايه ما يسيل ويكون زى الكريمه نضيف الماء الساخن بيبقى بوش جميل وطعمه لذيذ
والفاكهه
بنرص البلح بدرجات الوانه بطريقه حلوه مبيتكره
وبالهنا والشفا.................. اتمنى انه يعجبكم
معلومه مهمه
اى بقعه فى اليد من اثار الطبخ او التنضيف بنزيلها بدعك اليد والاظافر بنصف ليمونه وتشطف اليد تبقى ناعمه جدا ونظيفه
[/size]
عزومه ع الغداااااااااااااااااااااااا
موضوع جميل ولذيذ ويفتح النفس
هاقدم لكم وجبه سهله الصنع وخفيفه
مكرونه اسباجتى بكور اللحم لحم مسلوق سلطه زيتون مخلل
الحلو كسترفانيليا
مشروب مثلج عصير ليمون بقشره فى الخلاط عشان البرد والامراض
نسكافيه رووووووووووووووعه
فاكهه بلح احمر واصفر واسمر
الطريقه
نسلق الكرونه الاسباجتى غلوه واحده وتغسل بالماء البارد
بنحضر ثوم مفرى ونحمره فى ملعقتين كبار زبده ونضيف عصير الطماطم المحضر سابقا وملح وفلفل وشطه حمراء ونتركه يتسبك اثناء ذلك بنكون محضرين لحم وبصله وفص ثوم وكسبه وبقدونس بسيط وبنفرمه فى الكبه ونحمره فى الزيت المغلى وبنضيفه للطماطم بعد ما تتسبك يغلى غلوه واحده ونضيف المكرونه الاسباجتى ونهدى النار
وتقدم فى قارب كبير ومعاها اطباق وملعقه كبيره كل واحد ياخد حسب احتياجه
السلطه طماطم وبصل وكسبره وبقدونس وجزر وفلفل اخضر وخص او اى من الكونات موجود يستعمل ويضاف لها الخل والملح والليمون
وبتكون السفره جاهزه .......بووووووووووووونا بيييييييييييييييييتىىىىىىىىىىىىىى
الكاستر بندوب الكاستر فى اللبن والسكر وع النار يغلى ويصب فى فى بولات ويدخل الثلاجه ممكن نزينه بالفاكهه المسكره والكريم شانتيه
عصير الليمون بيغسل ويقطع وفى الخلا مع كميه ماء وسكر يضرب ويصفى ويشرب فى الحال لانه لو ترك بيمرر يعالج البرد وامراض المعده
نسكافيه بنحط ملعقه نسكافيه فى المج وملعقه سكر او حسب الطلب ونقطه ماء ساخنه ونضرب بالملعقه او مضرب نسكافيه لغايه ما يسيل ويكون زى الكريمه نضيف الماء الساخن بيبقى بوش جميل وطعمه لذيذ
والفاكهه
بنرص البلح بدرجات الوانه بطريقه حلوه مبيتكره
وبالهنا والشفا.................. اتمنى انه يعجبكم
معلومه مهمه
اى بقعه فى اليد من اثار الطبخ او التنضيف بنزيلها بدعك اليد والاظافر بنصف ليمونه وتشطف اليد تبقى ناعمه جدا ونظيفه
[/size]
- فرحمشرف عام
- اوسمه :
عدد الرسائل : 1042
تاريخ الميلاد : 12/12/1989
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : جميييييييييييييييييييييييييييييييييل
تقييم : 62
تاريخ التسجيل : 11/11/2008
رد: عزومه على الغدااااااااااااااااا من صنع ايديا وحياه عنياااااااااااااااااااااا
الثلاثاء سبتمبر 29, 2009 9:09 am
[size=29]
لموضوع روعه وعجبنى اوووووووووووووووووووى
هنعمل بوفتيك وصينيه جلاش باللحمه المفرومه
وسلطه خضراء مهمه جدا فى كل اكله كمان ممكن طحينه بيضاء كمان زيتون مخلل ليمون معصفر ده له اكتر من ميزه ومفيد جداااااااااااا
المشروب هيكون عصير مشمش من الفريز سابق تحضيره
فيه سلطه فواكه حلقات مشمش حلقات اناناس حلقا
ا ت موز وفراوله قطع مانجو قطع جوافه قطع كترى
البوفتيك بنجيب شرايح اللحم وندق عليها دقدقه بسيطه تفك الانسجه نحضرها ونكون محضريت صميد ناعم وبيضين مضروبين بقليل من الملح والفلفل
بنبل اللقطع اللحم المدقوقه بالبيض المضروب وفى الصميد الناعم نغطيها من الجانبين لغايه ما تخلص الكميه بنقليها فى الزيت المغلى وتصفى على ورق زبده
كيلو جلاش
كيلو جلاش
نص كيلو لحم مفروم وبصله مفرومه وفلفل اسود وملح وقليل من الشطه الحمرااااااااااا وملعقه صلصه طماطم وملعقه بقدونس مفرى وعلى النار تشوح مده عشر دقائق
صينيه الجلاش بنجيب صينيه مدهونه زبده ونرص الجلاش وندهن زبده او زيت خفيف ونضيف العصاج اللحم المفروم ونكمل رص الجلاش وندهن سمن او زبده او زيت لنهايه الكميه
بنقطع الجلاش وهو مرصوص جوه الصينيه مربعات معقوله
بنجهز بيضين مع كوب لبن وقليل من الملح والفلفل وونشرب الصينيه وتدخل الفرن ويحمر الوجه وتقدم ساخنه
يعنى بتدخل الفرن وقت الاكل بتاخد 15 دقيقه
اثتناء تجهيز السلطه
بنحضر السفره واطباق فاضيه وملاعق وشوك وفوط صغيره واكواب ميه
طينيه الجلاش وملعقدده تقديم كبيره
طبق البوفتيك ويزين بالبقدونس المفرى
زيتون مخلل
ليمون معصفر وده هاكتب لكم طريقته مره تانيه لانه مهم فى كل بيت بسبب الامراض
سلطه الفواكه بنحضر الفواكه ونقطعها وممكن نرشها بالسكر او نعمل لها شراب سكرى او تقدم عادى بدون اضافات
عصير مثلج ممكن مشمش من الديب فريزر
وبالهنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
[/size]
لموضوع روعه وعجبنى اوووووووووووووووووووى
هنعمل بوفتيك وصينيه جلاش باللحمه المفرومه
وسلطه خضراء مهمه جدا فى كل اكله كمان ممكن طحينه بيضاء كمان زيتون مخلل ليمون معصفر ده له اكتر من ميزه ومفيد جداااااااااااا
المشروب هيكون عصير مشمش من الفريز سابق تحضيره
فيه سلطه فواكه حلقات مشمش حلقات اناناس حلقا
ا ت موز وفراوله قطع مانجو قطع جوافه قطع كترى
البوفتيك بنجيب شرايح اللحم وندق عليها دقدقه بسيطه تفك الانسجه نحضرها ونكون محضريت صميد ناعم وبيضين مضروبين بقليل من الملح والفلفل
بنبل اللقطع اللحم المدقوقه بالبيض المضروب وفى الصميد الناعم نغطيها من الجانبين لغايه ما تخلص الكميه بنقليها فى الزيت المغلى وتصفى على ورق زبده
كيلو جلاش
كيلو جلاش
نص كيلو لحم مفروم وبصله مفرومه وفلفل اسود وملح وقليل من الشطه الحمرااااااااااا وملعقه صلصه طماطم وملعقه بقدونس مفرى وعلى النار تشوح مده عشر دقائق
صينيه الجلاش بنجيب صينيه مدهونه زبده ونرص الجلاش وندهن زبده او زيت خفيف ونضيف العصاج اللحم المفروم ونكمل رص الجلاش وندهن سمن او زبده او زيت لنهايه الكميه
بنقطع الجلاش وهو مرصوص جوه الصينيه مربعات معقوله
بنجهز بيضين مع كوب لبن وقليل من الملح والفلفل وونشرب الصينيه وتدخل الفرن ويحمر الوجه وتقدم ساخنه
يعنى بتدخل الفرن وقت الاكل بتاخد 15 دقيقه
اثتناء تجهيز السلطه
بنحضر السفره واطباق فاضيه وملاعق وشوك وفوط صغيره واكواب ميه
طينيه الجلاش وملعقدده تقديم كبيره
طبق البوفتيك ويزين بالبقدونس المفرى
زيتون مخلل
ليمون معصفر وده هاكتب لكم طريقته مره تانيه لانه مهم فى كل بيت بسبب الامراض
سلطه الفواكه بنحضر الفواكه ونقطعها وممكن نرشها بالسكر او نعمل لها شراب سكرى او تقدم عادى بدون اضافات
عصير مثلج ممكن مشمش من الديب فريزر
وبالهنااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
[/size]
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى