سهرالليالي
منتدى سهرالليالى ♥♥ .... أحلى منتدى
مرحبا بك ....عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائها اهلا بك فى اسره منتدى ......... 🌺 سهرالليالى
احلامنا البسيطه لازم تجرى فى دمنا علشان نقدرنعيش ونحقق حلمنا♥♥.

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

سهرالليالي
منتدى سهرالليالى ♥♥ .... أحلى منتدى
مرحبا بك ....عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائها اهلا بك فى اسره منتدى ......... 🌺 سهرالليالى
احلامنا البسيطه لازم تجرى فى دمنا علشان نقدرنعيش ونحقق حلمنا♥♥.
سهرالليالي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
المواضيع الأخيرة
السارق والمسروق من الثلاثاء مايو 10, 2022 12:26 amمحمد السحرى
الى كوفيد 19 كرونا الجمعة أبريل 01, 2022 12:27 amمحمد السحرى
من وحى حبك الخميس مارس 31, 2022 11:54 pmمحمد السحرى
أعجاز علمى فى سورة الكهفالسبت يناير 29, 2022 6:58 pmسهرالليالي
الزمالك فى الجولالثلاثاء سبتمبر 28, 2021 10:49 pmمحمد السحرى
םבםב ﷺ صلوا عليه وسلموا تسليما ﷺ ✿الثلاثاء فبراير 23, 2021 8:42 pmسهرالليالي
البرجر...............اعرفى ازاى تعمليه ف البيتالإثنين ديسمبر 28, 2020 8:25 pmساره
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
2108 المساهمات
1238 المساهمات
1109 المساهمات
1042 المساهمات
906 المساهمات
880 المساهمات
868 المساهمات
839 المساهمات
778 المساهمات
638 المساهمات
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 5 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 5 زائر :: 1 روبوت الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

مُعاينة اللائحة بأكملها


اذهب الى الأسفل
ساره
ساره
سوبر
سوبر
اوسمه : مخبوزات  لذيذه وسهله الصنع 47426732hu6
انثى
عدد الرسائل : 1109
تاريخ الميلاد : 26/10/1987
العمر : 36
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : 100
تقييم : 102
تاريخ التسجيل : 24/10/2008

مخبوزات  لذيذه وسهله الصنع Empty مخبوزات لذيذه وسهله الصنع

الجمعة سبتمبر 05, 2014 9:30 pm
المنين بالعجوة (بسكويت العجوة)

مخبوزات  لذيذه وسهله الصنع Daliam-800x1203

من وصفاتى المفضلة فى العيد وغير العيد بجد طعمة خيال وانا بحب اعملة رول كما بالصورة عشان كل قضمة يكون فيها عجوة ويفضل تقديمة مع الشاى عمايلي انا وحماتى السنة اللى فاتت ( ربنا يرحمها يارب) جربوها على ضمانتى هتحبوة اوى وشكلة هيحبب كمان اولادكم انهم يجربوة
المقادير :
1 كيلو دقيق
250 جرام سمن
2 م ك خميرة
1 م ك بيكنج باودر
1\2 م ص روح الكحك
4 م ك سكر
1 م ص ملح
1 1\2 كوب لبن دافئ
للحشوة:
1\2 كوب سمسم
500 جرام عجوة
3 م ك سمن


الطريقة :
نخلط الدقيق والخميرة والبيكنج بودر والملح والسكر وروح الكحك ونفركهم جيدا حتى التجانس تذوب السمن على النار ثم باليد نكون حفرة فى الدقيق وتضاف الى الخليط ونقلب باليد جيدااااااا حتى تصبح طرية ثم نضيف اللبن تدريجا وتعجن جيدا وتترك العجين ليختمر .


طريقة الحشو:
تعجن العجوة باليد ونضع السمن والسمسم وتعجن باليد حتى تصبح طرية الملمس
طريقة تشكيل البسكويت:
تفرد قطعة متوسطة من العجين على شكل مستطيل بسمك 1 سم وتفرد العجوة بنفس الفكرة على بلاستك راب وتوضع داخل المستطيل وتلف مثل الرول وتقطع دوائر وترص فى الصينية وتوضع فى فرن مسخن مسبقا على حرارة عالية حتى تمام السوا ويحمر الوجة على الشواية ويترك ليبرد تماما ثم يحفظ فى علب محكمة الغلق ويقدم مع الشاى
صحة وهنا وجربوة هيعجبكم جدا ان شاء الله
ساره
ساره
سوبر
سوبر
اوسمه : مخبوزات  لذيذه وسهله الصنع 47426732hu6
انثى
عدد الرسائل : 1109
تاريخ الميلاد : 26/10/1987
العمر : 36
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : 100
تقييم : 102
تاريخ التسجيل : 24/10/2008

مخبوزات  لذيذه وسهله الصنع Empty رد: مخبوزات لذيذه وسهله الصنع

الجمعة سبتمبر 05, 2014 9:32 pm
كحك العيد بالعجوة

مخبوزات  لذيذه وسهله الصنع Ds-800x1203

اجمل ما فى العيد لمة العائلة وخاصوصا الناس ال بنحبهم وبنحب نشاركهم فرحة العيد من اصغرنا لاكبرنا واجمل ما فيها العيدية
ومن اهم اطباقنا الى بنضايف بيها حبايبنا كحك العيد .. اجمل مافية انة من صنع ايديكى ويتفتخرى بنفسك وسط ناسك انك عملاة مع الى بتحبيهم حبيت اشارككم فرحتى بالعيد وبكحك العيد الى عملتة انا وحماتى حبيبتى ربنا يديها الصحة وكان يوم جميـــــــــــل جدا ونتيجتة زى ما انتم شايفين يارب يعجبكم .. وكل سنة وانتم طيبين ومع الى بتحبوهم دايما


المقادير :
1 كيلو دقيق
250 جرام سمن
2 م ك خميرة
1 م ك بيكنج باودر
1\2 م ص روح الكحك
4 م ك سكر
1 م ص ملح
1 1\2 كوب لبن دافئ


للحشوة:
1\2 كوب سمسم
500 جرام عجوة
3 م ك سمن


الطريقة :
نخلط الدقيق والخميرة والبيكنج بودر والملح والسكر وروح الكحك ونفركهم جيدا حتى التجانس تذوب السمن على النار ثم باليد نكون حفرة فى الدقيق وتضاف الى الخليط ونقلب باليد جيدااااااا حتى تصبح طرية ثم نضيف اللبن تدريجا وتعجن جيدا وتترك العجين ليختمر .


طريقة الحشو:
تعجن العجوة باليد ونضع السمن والسمسم وتعجن باليد حتى تصبح طرية الملمس


طريقة تشكيل القرص:
تكور العجينة الى دوائر متساوية فى الحجم قطع صغيرة بحجم حبة المشمش لانها لسة بتخمر وبتستوى وحجمها بيكبر والافضل انها تكون صغيرة عشان بيكون شكلها احلى وكمان على اد الفم مش كبيرة اوى وطبعا دى حاجة ترجعلك حسب الى تحبية نكور كمان العجوة بنفس الفكرة ولاكن بحجم اصغر من كرة العجين تكور العجينة باليد وتفرغ من النصف وتوضع العجوة داخلها وتلف بخفة باليد وتغلق جيدا نبدأ بالمنقاش نشكل الكحك وترص فى الصينية وتترك لتختمر وتوضع فى فرن مسخن مسبقا على حرارة عالية حتى تمام السوا ويحمر الوجة على الشواية ويترك ليبرد تماما ثم يرش بالسكر البودرة يحفظ فى علب محكمة الغلق ويقدم مع الشاى
صحة وهنا وجربوة هيعجبكم جدا ان شاء الله
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى